BENVINGUTS AL RACÓ DE LES LLETRES DE SANTI BARÓ, SI T’AGRADEN ELS LLIBRES, L’ART I LA CULTURA, AQUEST ÉS EL TEU LLOC.

dijous, 23 d’abril de 2015

Ressenya de: El darrer conte de Les mil i una nits


Títol: El darrer conte de Les mil i una nits
Autor: Santi Baró
Il·lustrador: Mercè López
Edició: Baula, 2015
Pàgines: 130
Edat: De 9 a 12 anys
ISBN: 9788447929054
Nota: ♥♥♥♥

Un relat entranyable sobre la força de l’amistat i el despertar del primer amor, tot plegat en un frenesí d’acció que mantindrà als lectors enganxats a les seves pàgines.

Canseixanta d’Amunt és un petit poble de muntanya on no hi passa mai res. Darrerament, però, tothom comenta l’arribada d’un metge àrab que s’ha instal·lat a la localitat amb la seva família. Un dia, sense saber d’on, apareix un llop que ataca els nens a l’escola i té atemorida tota la població. Els protagonistes es veuran involucrats en una història d’homes llop, desamor i contes i històries del passat que no van quedar mai tancades…

Santi Baró, que compta en el seu haver d’una important producció en literatura juvenil, ens ofereix un relat sensacional, unes pàgines farcides d’acció narrades amb un ritme trepidant, en les que els fets se succeeixen sense donar treva al lector. Hi ha diverses coses interessants a destacar, toca temes que fan que els nois i noies s’identifiquin amb la història, la força de l’amistat, el primer enamorament i el primer rebuig, la màgia exòtica de les mil i una nits o el plaer de compartir lectures amb la mare i al mateix temps, la necessitat d’amagar aquest plaer. Fins i tot, trobem una bibliotecària amb la que comparteixo somni! ;-)

A més de tot això, cal dir que les il·lustracions de Mercè López, destil·len una força increïble, un magnetisme que impregna les pàgines i acompanya a la perfecció la història. Una metàfora de l’efervescència dels sentiments en l’adolescència, una lectura absolutament recomanable!  

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada