BENVINGUTS AL RACÓ DE LES LLETRES DE SANTI BARÓ, SI T’AGRADEN ELS LLIBRES, L’ART I LA CULTURA, AQUEST ÉS EL TEU LLOC.

divendres, 25 de febrer del 2011

LES NOVEL.LES DE LA MEVA VIDA



Avui a una escola, un alumne m’ha preguntat si tenia alguna novel·la com a referent de la meva obra. Me n’he adonat que no, que no en tinc una, en tinc varies depenent del moment, i buscant la resposta dintre meu he trobat l’enyorança d’aquelles lectures que d’una manera o altra m’han seduït al llarg del pas del temps.
Love Story em va fer agafar una novel·la per primera vegada en veure a ma mare plorant amb el llibre a  les mans, fins aleshores jo era d’Asterix, Tintín, Mortadelo y Filemón, y Zipi Zape. A continuació vaig començar a devorar contes d’Edgar Allan Poe i Calders, més tard de Quim Monzó, abans de començar la creuada de novel·les que ja no he deixat... “El vigilant del camp de sègol” de Sallinger, “L’estranger” de Camus, “Cartes a un Jove Poeta” de Rilke, “Diario de un cazador” i “Los Santos inocentes” de Delibes, “Cartes a una desconeguda” i “Secret inconfesable” de Steven Sweig, “Ídols” d’Isabel Clara i Simó, “Martin Eden” de Jack London, “La història del senyor Sommer” de Suskind...  Quantes paraules i emocions compartides amb els seus autors, més d’una llàgrima vessada i la sensació magnètica de sentir-se atrapat en el seu món. A tots ells, moltes gràcies!

2 comentaris:

  1. estic llegint un llibre teu el secret de la marea al meu colegi individualment a les clases dels divendres al mati, el vaig agafar perqué el resum de derere ja em va enganxar y ara que e arribat en un punt que ho deixi en la pagina que ho deixi em deixa intriga, vull felicitarte pel teu treball y dir-te que m'agrada moltíssim aquest llibre

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies, espero trobar-te ben aviat dins d'una altra novel:la meva.

    ResponElimina