BENVINGUTS AL RACÓ DE LES LLETRES DE SANTI BARÓ, SI T’AGRADEN ELS LLIBRES, L’ART I LA CULTURA, AQUEST ÉS EL TEU LLOC.

dijous, 13 de gener del 2011

Escola Congrés de Barcelona






Ahir vaig tenir el plaer d’anar a fer una presentació animada de la meva darrera novel·la juvenil, Paisatge sobre tela, a l’escola Congrés de Barcelona a la Plaça Virrei Amat. L’escola, com el barri, és principalment de població emigrant, la majoria sud-americans. Durant la presentació, faig un petit discurs on explico l’activitat i els parlo del plaer a llegir, bàsicament com una eina més per distreure’s i divertir-se, però també per la importància que té en el món de l’estudiant saber llegir bé. Després d’aquesta breu xerrada projecto el booktrailer del llibre, i deixo un espai per a preguntes i respostes si l’alumnat ho vol. El comportament durant tota la sessió va ser esplèndid, enmig d’un silenci expectant i una atenció tant cap a les meves paraules com cap el tràiler, sensacional. Després, en arribar el torn de preguntes, els va costar trencar el gel, però quan ho van fer, les preguntes van rajar una rere l’altra fins arribar a l’hora de la sortida, però no van ser preguntes fetes a la babalà i per fer-se veure enmig dels companys, no, van ser preguntes fetes des de la més profunda necessitat de saber i conèixer.
Sincerament, no em va semblar que expressar-se en català fos cap obstacle per cap d’ells ni cap impediment pel seu desenvolupament intel·lectual, vaig veure un nombrós grup de nois i noies motivats, amb ganes i eines per encarar el futur en les millors condicions i això se’ns dubte és mèrit de la feina feta amb entusiasme i vigor pel professorat, gràcies a persones com la Sònia Llinàs, professora de català, capaç de conduir amb mà destre i eficaç uns alumnes arribats de qualsevol racó del món.

1 comentari:

  1. M’en alegro molt de que la visita al nostre institut li hagi agradat i li hagues sigut agradable .
    És un plaer per ami que sapigués que ja hi soc una lectora més que en pot gaudir de la seva nova novel•la “Paissatge sobre tela”.
    Gracies per la seva visita, a sigut un plaer poder tenirli a l’institut i tindre l’oportunitat de compartir unes paraules amb vosté.
    Yaiza Rodríguez. Alumna de l’institut BCN- Congrés.

    ResponElimina